📺 Deze 9 streamingdiensten zijn 100% gratis

Abonnementje hier, abonnementje daar. Het kan snel gaan als je voor een paar streamingdiensten betaalt. Voor je het weet, ben je vele tientallen euro’s per maand kwijt. Maar er zijn ook diensten die volledig gratis zijn. Gewoon, geen kosten. 100% gratis.

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met 9 van deze diensten, die je gewoon gratis kunt streamen. Ideaal!

Een aantal streamingdiensten zijn locatiegebonden en dus officieel niet te kijken in Nederland en België. Je hebt dan een VPN nodig om te kunnen streamen. Zelf gebruik ik al jaren dezelfde VPN.

100% gratis streamingdiensten

In deze lijst zijn dus opgenomen: streamingdiensten die 100% gratis én ook nog eens legaal zijn.

Een deel van deze streamingservices zijn zogenaamde FAST-diensten. Dit staat voor Free Ad-supported Streaming Television. Dat wil zeggen er advertenties getoond worden en dat er - bij bepaalde diensten - kunt kijken wat er ‘uitgezonden’ wordt op dat moment. Neemt niet weg: wel lekker gratis streamen.

1. Crackle (Sony)

Crackle is een dienst van Sony, waarbij er veel films en series beschikbaar gesteld zijn die je gratis kunt kijken. Je hebt zelfs geen account nodig om te starten met streamen.

Enig nadeel is dat deze alleen in Amerika beschikbaar is, dus je hebt mogelijk wel een VPN nodig om dit te kijken (ik gebruik deze VPN al jaren).

2. Vudu

Ook op Vudu kun je (een deel) van de film- en serie-collectie gratis bekijken. Je hebt hier wel een account voor nodig. Ook hier geldt weer dat je een VPN nodig hebt om alles te kunnen bekijken.

Zet de VPN op Amerika, open de link hieronder en je kunt lekker streamen. Er worden wel advertenties getoond voor en tijdens de streams.

3. Tubi

Tubi is onderdeel van Fox entertainment en biedt een groot scala en films en series, gratis. Deze streamingdienst is ad supported, dus je zult wel wat advertenties tegenkomen van tijd tot tijd.

Tubi is ook officieel alleen in Amerika te kijken, dus ook hier heb je weer een VPN voor nodig.

4. Pluto TV

Een andere dienst waar je gratis kunt streamen is Pluto TV. Hier kun je vooral terecht voor live TV, programma’s voor kinderen, films en sport.

Pluto TV is toegankelijk van over de hele wereld, maar de content kan wel beperkt zijn afhankelijk van jouw locatie. Ook hier is een VPN dus aan te raden.

5. Popcorn Flix

Op Popcorn Flix vind je een aantal klassiekers, grote hits en natuurlijk de nodige cult-films. Dit maakt het een populaire gratis dienst.

Ook bij deze streamingdienst zie je de nodige advertenties en ook hier heb je een VPN nodig om dit vanuit Nederland te kunnen kijken. Neemt niet weg: een interessant aanbod qua films.

6. The Roku Channel

Roku is geen onbekende en een echte Fast-dienst. Hier kijk je dus wat er op dat moment uitgezonden wordt. Je hebt wel de keuze uit 350 kanalen, dus er zit altijd wel iets bij.

Om deze te gebruiken, heb je wel een Roki-apparaat nodig, maar het werkt ook op Amazon Fire TV of een Samsung TV.

7. FreeVee

FreeVee is van Amazon en biedt, jawel, heel veel gratis films en series aan. Sterker nog, er staan duizenden bekenden en minder bekende titels op.

FreeVee kan gebruikt worden op veel apparaten, onder andere: Fire TV, Android TV, Apple TV, Google TV, PS4, PS5, Roku, Samsung TV’s, LG TV’s, Xbox en Xfinity.

Even tussendoor…

Geld besparen met smarthome

Graag wil ik je uitnodigen lid te worden van mijn andere nieuwsbrief over smarthome.

Hierin stuur ik je direct een kleine verrassing toe met daarin hoe je honderden euro’s per jaar bespaart met smarthome! Daarnaast krijg je nog veel tips om jouw smarthome slimmer te maken.

Al 10.000+ mensen gingen je voor, dus schrijf je snel in!

8. Sling Freestream

Sling Freestream is een betaalde tv-aanbieder, maar er is veel gratis content te vinden. Deze is nog relatief nieuw, maar is goed ontvangen.

Sling is alleen beschikbaar in de VS en heeft voor de meeste platforms een app beschikbaar. Voor deze dienst heb je dus wel een goede VPN nodig.

9. Contv

Als je enthousiast kunt worden van horror, sciencefiction en cult dan is Contv iets voor jou.

Ook voor deze streamingdienst geldt weer: alleen in Amerika beschikbaar. Maar wie weet is het voor jou de moeite waard: je kunt er bijvoorbeeld ook Comic-Con evenementen bekijken.

Hopelijk is dit een mooie aanvulling op jouw betaalde abonnementen. Wie weet kun je er binnenkort wel één of meerdere opzeggen…

Tot de volgende keer,

Ruud van Chromefans